Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، عبدالله بحرالعلومی روز چهارشنبه در این زمینه گفت: کارهای فاخر و ارزشمندی در عرصه فرهنگ و هنر و بزرگداشت مفاخر استان باید صورت گیرد که در این راستا هنرواره اذان ایرانی با محوریت مکتب اردبیل برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه فراخوان این هنرواره در حال طراحی است و به‌زودی رونمایی می‌شود، افزود: مرحوم رحیم موذن‌زاده اردبیلی و خاندانش در عرصه اذان نقش تاثیرگذاری داشتند و در واقع برند استان اردبیل است و با جرات می‌توان اذعان داشت که بسیاری از افراد در جای جای دنیا با این اذان به دین اسلام مشرف شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل تاکید کرد: استان اردبیل ویژگی‌های خاصی دارد و هنرهای آیینی نیز در این خطه از جایگاه و پویایی ویژه و دیرینگی برخوردار است که بر این اساس باید در خصوص اهمیت و ارج نهادن به مفاخر استان احساس وظیفه داشته باشیم.

وی اضافه کرد: جای خالی کارهای علمی و مرکزهای پژوهشی در بحث هنرهای آئینی در استان اردبیل احساس می‌شود و ضرورت دارد در این زمینه اقدام‌های مناسبی صورت گیرد.

رحیم موذن‌ یکم مهر ۱۳۰۴ خورشیدی در اردبیل به ‌دنیا آمد، شهرتش را با اذانی در ۱۳۳۴ خورشیدی در رادیو ایران به‌دست آورد و در نهایت پنجم خرداد ۱۳۸۴ خورشیدی دارفانی را وداع گفت.

وی که به "بلال ایران" شهره شده بود، از برجسته‌ترین اذان‌گوهای ایران و جهان اسلام به شمار می‌آمد و اذان او در سال ۱۳۸۷ به عنوان اثر ملی معنوی شناخته شد.

پیش‌تر شیوه مداحی استاد سلیم موذن‌زاده هم به ثبت ملی رسیده بود.

همچنین خانه خاندان موذن‌زاده اردبیلی واقع در جنب مسجد تازه شهر اردبیل نیز که محل زندگی بویژه مرحوم رحیم و سلیم بود، سال گذشته با شماره ۳۲۵۴۴ در فهرست اثرهای تاریخی ملی به ثبت رسید.

برچسب‌ها سلیم موذن زاده اردبیلی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل هنرمندان اردبیل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سلیم موذن زاده اردبیلی هنرمندان سلیم موذن زاده اردبیلی هنرمندان اردبیل اخبار کنکور استان اردبیل موذن زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۵۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات نظامی ایران با این حرکت عجیب، موفق به پایان رسید /ماجرای شهادت و مفقودالاثری ۱۸ اسیر چه بود؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یکی از فرماندهان دوران دفاع مقدس تعریف می‌کند: در عملیات مطلع الفجر به بیشتر اهدافمان دست یافتیم و بیشتر مناطق اشغال شده آزاد شده بود.

آنگونه که فارس روایت می‌کند، ابراهیم هادی مسئول جبهه میانی عملیات بود. نیمه‌های شب با بیسیم تماس گرفتم و گفتم: آقا ابراهیم چه خبر؟ گفت: بیشتر مناطق آزاد شده؛ اما دشمن روی یکی از تپه‌های مهم منطقه انار شدیداً مقاومت می‌کنه. گفتم: من با یک گردان نیروی کمکی دارم میام. شما هر طور می‌تونید تپه رو آزاد کنید. هوا در حال روشن شدن بود که با نیروی کمکی به منطقه انار رسیدم. یکی از بچه‌ها جلو آمد و بی‌مقدمه گفت: حاجی! ابراهیم رو زدن. تیر خورده تو گردنش.رنگ از چهره‌ام پرید. با عجله خودم را به سنگر امدادگر رساندم. ابراهیم تقریباً بیهوش بود. خون زیادی از گردنش رفته بود؛ اما گلوله به جای حساسی نخورده بود.پرسیدم: چطوری زدنش؟ تعریف کرد: برای حمله به تپه به هیچ نتیجه‌ای نرسیدیم. هر کس چیزی می‌گفت. همان موقع ابراهیم بلند شد و رفت رو به سمت تپه و با صدای بلند اذان صبح را گفت! ما هر چه گفتیم برگرد، بی‌فایده بود. با تعجب دیدیم صدای تیراندازی عراقی‌ها قطع شد. اواخر اذان بود که گلوله‌ای شلیک شد و به گردن او اصابت کرد. نگاهی به چهره ابراهیم انداختم. از این حرکت بچه‌گانه او تعجب کردم. یعنی چرا این کار را کرد؟ساعتی بعد علت کار او را فهمیدم. زمانی که ۱۸ نفر از نیروهای عراقی به سمت ما آمدند و خودشان را تسلیم کردند. یکی از آن‌ها فرمانده بود.

او را بازجویی کردم. می‌گفت: ما همگی شیعه و از تیپ بصره هستیم. به ما گفته بودند ایرانی‌هاآتش‌پرست هستند. گفته بودند به خاطر اسلام به ایران حمله می‌کنیم؛ اما وقتی مؤذن شما اذان گفت، بدن ما به لرزه درآمد. یکباره به یاد کربلا افتادیم. برای همین دوستانِ هم‌فکر خودم را جمع کردم و با آن‌ها صحبت کردم. آن‌ها با من آمدند. بقیه نیروها را هم به عقب فرستادم. الان تپه خالی است. با تعجب به افسر عراقی نگاه کردم. با پایان عملیات اسرای عراقی را تحویل دادیم. حمله ما در آن محور با تصرف تپه به اهداف خود دست یافت و با موفقیت به پایان رسید. از این ماجرا ۵ سال گذشت. زمستان ۶۵ و در اوج عملیات کربلای ۵ بودیم که رزمنده‌ای جلو آمد و با لهجه عربی از من پرسید: حاجی! شما تو عملیات مطلع الفجر نبودین؟ گفتم: بله. چطور مگه؟ گفت: آن ۱۸ اسیر رو یادتون میاد؟ من یکی از اونا هستم. وقتی چهره متعجب من را دید، ادامه داد: ما به جبهه اومدیم تا با دشمن بعثی بجنگیم. چند روز بعد خبر شهادت و مفقودالاثری همه آن ۱۸ نفر به گوشم رسید.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903616

دیگر خبرها

  • تحقق ۱۰۰ درصدی تعهد اشتغال در اردبیل
  • نشست علمی «چالش‌های خانواده‌ اسلامی در عصر معاصر» در اردبیل
  • رونق فعالیت های فرهنگی اردبیل با محوریت کانون های مساجد
  • آیین پاسداشت تولید ۳۰ اثر نمایشی با محوریت جوانی جمعیت برگزار شد
  • جشنواره چومچه خاتون در شهرستان کوثر برگزار می‌شود
  • مسابقات تکواندو با نام جام صفوی به میزبانی استان اردبیل برگزار می‌شود
  • عملیات نظامی ایران با این حرکت عجیب، موفق به پایان رسید /ماجرای شهادت و مفقودالاثری ۱۸ اسیر چه بود؟
  • نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی برگزار می‌شود
  • نمایندگی صمت در شهرستان اصلاندوز تاسیس شد
  • داوران ایرانی مسافر ریاض شدند